Home

Deze website is permanent in ontwikkeling. Hij sluit aan op mijn Facebook account, waarop ik een pré-roman schrijf: Beethoven in Bonn. Volg mij en je krijgt vrijwel elke dag van dit jaar weer een nieuw stukje van het verhaal. 

De pré-roman kun je ook volgen op deze website. 

Op 17 december 2020 verschijnt mijn definitieve roman: Beethoven in Wenen (werktitel). Deze roman begint waar de pré-roman eindigt. 

Ik presenteer de roman op die dag. Houd je de datum alvast vrij?

Een voorproefje:

Proloog

  De weg naar de kerk is afgesloten. Ludwig stapt flink door. Hij heeft niet veel tijd meer nu hij zo’n eind moet omlopen. Hij kan het niet maken om op deze bijzondere dag te laat te komen. Toch kan hij zijn behoefte aan een glas wijn niet negeren. In zijn stamkroeg schenken ze wijn uit zijn eigen handeltje. ‘Daar-ga-ik-nu-naar-toe’, zingt hij op de cadans van zijn stevige pas. 

  Met zijn ogen dicht laat hij de slok wijn als een draaikolk door zijn mond wentelen. Pas na die goddelijke secondes slikt hij door. De oude man geniet met volle teugen. 

  Dan plotseling staat hij op. Hij betaalt en beent resoluut naar buiten. Hij loopt, rent bijna, over straat. Snel, snel, snel. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.